Во знак на протест за притворот на Владо Јовановски актерите пред полна сала ја одложија претставата „Ничија земја“

 

Пред полна сала актерите на МНТ вечерва ја одложија претставата Ничија земја. Целиот актерски тим излезе пред присутните во МНТ и извинувајќи и се на публиката соопшти дека во знак на протест за притворот на нивниот колега претставата нема да се одигра.

По ова публилата беше замолена да ја напушти салата. Јовановски доби притвор во рамките на акцијата за настаните на 27 април во Собранието.

ПОКЛОН!!!