Катерина Аневска  – актерка

 

Во прво лице

ТЕАТЕРОТ-МАГИЈА, ОВДЕ И СЕГА!

 1. ЗА СЕБЕ: J.S.Bach- Сhaconne,Partita N. 2BWV 1004

2 . ЗА ЉУБОВТА: Слобода..Суштина..

 1. ЗА ЖИВОТОТ: Привремено присуство..
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Магија, ОВДЕ и СЕГА
 3. ЗА ДОБРОТО – БОГ.
 4. ЗА ЗЛОТО Нека го има СЕ помалку..
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ – НЕПРИЈАТЕЛИ?!..хмм..тежок збор некако..

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? МОИ :)

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ Смешно, накај апсурд..
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА Ако е како метафора-ДА! Не сум алергична!! J
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ Соучесници во живеењето и градењето на еден преубав сон наречен- ТЕАТАР.
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ Нови предизвици.Ги чекам со раширени раце и срце!!

12 . ЗА ИДЕЈАТА Иницијална каписла. Неуништлива.Смела.

 1. ЗА СОНОТ Фројд кажал многу.. J
 2. ЗА ЈАВЕТО Нека биде за СИТЕ сончево!
 3. ЗА ВИНОТО Бело, Мускатно!
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО Дом,Топлина, Поддршка..
 5. ЗА КРАЈ Што и да правиш, прави го страсно и безкомпромисно.. Никогаш не се откажувај од внатршниот глас!! Благодарам. J J J