Гран при за “ Три сестри “ во Русија

 

На 33. Меѓународен Театарски Фестивал во Липецк, Русија, претставата   “ Три Сестри “, во режија на Трајче Ѓорѓиев, а во изведба на Народниот Театар “Бора Станковиќ” од Врање, Србија, ја освои наградата за најдобра претстава на фестивалот.

Претставата ” Три сестри ” се играше во октомври 2015 година на “Денови на театарот на Борин” во Врање. На минатогодишниот фестивал на професионални театри, актерката од театарот во Врање, Жоаким Вујиќ, Жетица Дејановиќ, ја освои наградата за најдобра актерска претстава во оваа претстава ” Три сестри “.

Македонскиот актер и режисер Трајче Ѓорѓиев во Врање направи пет драми.