Почнува ФАД Стоби

 

Програма за Фестивалот на античка драма Стоби 2017

13.10. | 20:00 ч. Свечено отворање
ПЕРИКЛЕ – Шабачки театар, Р. Србија

14.10 | 20:00 ч. ЕДИП ТИРАНИН – Театар Стефан Киров, Р. Бугарија


16.10 | 20:00 ч.НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО – НУЦК „Марко Цепенков“, Р. Македонија


17.10 | 20:00 ч. ЖИВОТОТ Е МАГИЧЕН КРУГ – Универзитет „ЕСРА“, Р. Македонија


18.10 | 20:00 ч. ШУМАТА НА МОЕТО ДРВО – Северно од Импакт, Р. Македонија


19.10 | 20:00 ч. МЕДЕА – Казачки театар на провинцијата Атирау, Р. Казахстан


20.10 | 20:00 ч.ФИЛОКТЕТ / MЕДЕА – НT на Западен Казахстан, Р. Казахстан


21.10 | 20:00 ч. Свечено затворање и доделување на награди
СТЈУАРДЕСИ – Театар Комедија, Р. Македонија