НТ Битола од Цетиње, на фестивал во Израел!

 

 

Среќата треба да се побара – “ Отело “  – “ Лепеза “ ( Ладало )

Народен Театар од Битола со две претставатви и огромен успех од настап на МИТ Фестивалот во Цетиње со претставата ,,Отело“. Втората претстава “ Лепеза “ по текст на Јуики Мишиме се претстави се одиграа во Кралското позориште “ Зетски дом “ во Цетиње, Црна Гора. Во режија на Благоја Мицевски.  Весниците, беа полни со добри кометари за претставата од Македонија…

Одредени гледачи рекле дека тоа било едно убаво романтично доживување, низ повеќе лица на разочаарна девојка. Претстава посетува на една огромна безвременска љубов и чекање. Но, ни расакжува дека за поминатот време нетреба да се жалим. Искрена Љубов. Секогаш не е време да се чека, туку среќата треба да се побара. Љубов, чекање и времето кое се губи, за тоа најмногу зборува “ Лепеза “. Нашите актери беа испратени со огромен аплазу, од страна на цетињската публика.

А утре во Израел, ќе настапи истот така со претставата Shakespeare 4 ever која Која е во копродукција со група актери од Русија, а музиката е на Фолтин од Македонија

Презентацијата на оваа претстава се говори на руски и македонски, ќе биде со англиски превод. Спектакуларен визуелен настап на различни ликови, песни и приказни