Винета Дамческа – актерка

Во прво лице

ЗА ЉУБОВТА –  СТАНИ НЕКОМУ НЕОПХОДЕН

1 ЗА СЕБЕ: Моето срце е оптимист , а мојот ум умерен песимист…Јас тоа го нарекувам интелектуален песимизам и емотивен оптимизам.

2 . ЗА ЉУБОВТА: Стани некому неопходен…

 1. ЗА ЖИВОТОТ: Само миг треба за да тргне во друга насока…
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Срцето е како дете, се радува на она што го сака…
 3. ЗА ДОБРОТО: Добра страна на ова место. Секогаш имаш право на избор..
 4. ЗА ЗЛОТО: За да победи доброто, мора да го искусиме злото…
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Тенка граница меѓу упорноста и тврдоглавоста…

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Светла ѕвезда на утрото…

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Глумење се додека не ја согледаш неопходноста од лична трансформација…
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Вдишувај додека можеш…
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ: Заедно и во зима да береме рози…
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Нека ми простат, но не беше до мене!А да ми паднеа во раце,си знаеја тие..:)

 12 . ЗА ИДЕЈАТА: Реализацијата ја руши моќта…

 1. ЗА СОНОТ: Зависи од јавето…
 2. ЗА ЈАВЕТО: Му пркоси на сонот…
 3. ЗА ВИНОТО : Те носи на врвот на светот, а некогаш во најдлабоката кал…И двете се илузија…
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Ти дава можност во твојот живот навистина да ја почувствуваш среќата…
 5. ЗА КРАЈ: Ке ти кажам сега уште нешто….

За Детето чудо: Има 6 букви….