Две награди на “BATTIF“- фестивал во Тирана

 

Театар Фабрика 

“Дневникот на Лудиот” од Николај Гогољ во режија на Ѓорѓи Ризески, во изведба на Бобан Алексоски.

Се закитија со две награди на вториот по ред интернационален “BATTIF- фестивал во Тирана. За најдобра режија на Ѓорѓи Ризески и за најдобра машка улога на Бобан Алексоски.