Елена Шорова Дербов – актерка

 

Во прво лице

На злото со зло му се враќа

1. ЗА СЕБЕ

Она што го кажуваат моите пријатели… Се е вистина! J

2 . ЗА ЉУБОВТА:

Тоа за што те боли е љубов.

3. ЗА ЖИВОТОТ:

Вчера, денес и можеби утре!

4. ЗА ТЕАТАРОТ:

Насмевки, солзи, среќа, тага, несигурност, борба, успех, немир, љубов, болка, љубомора, забава…

5. ЗА ДОБРОТО

Или го има, или го нема!

6. ЗА ЗЛОТО

На злото со зло му се враќа.

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

Што би рекол еден колега: Да го д***т!!!

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?

Малку се, а со присувството тоооооолку многу!

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ

Јас сум си јас…онака “брутално” искрена.

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА

Уф…си имам мака, алергична сум.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ

Ги обожавам! Денес повеќе, утре помалку…

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

Никогаш не е доцна…освен после смртта.

12 . ЗА ИДЕЈАТА

Променлива единица J

13. ЗА СОНОТ

Toj што сонува, и може!

14. ЗА ЈАВЕТО

Подеми и падови!

15. ЗА ВИНОТО

Добро е што го има!

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО

Моја потпора во животот, моја инспирација, мое СЕ и повеќе од се!

17. ЗА КРАЈ

Секој КРАЈ е ПОЧЕТОК на нешто подобро! …Бидете прекрасни и полни со позитивни “вибрации”