Марија Минчева Андонов- актерка

 

Во прво лице

 

ТЕАТАРОТ- Место каде што можам да бидам се’!

1. ЗА СЕБЕ: Позитивна, расеана… ама мама вeли „Најдобра си …“J

2 . ЗА ЉУБОВТА: Се будам до неа секое утро!

3. ЗА ЖИВОТОТ: Премногу е важен, за да се сфати сериозно.

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Место каде што можам да бидам се’ што ќе посакам.

5. ЗА ДОБРОТО: Колку повеќе, толку подобро…

6. ЗА ЗЛОТО : „Секое лошо за добро е… што и да е, ќе помине…’’

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Простувајте им, тоа најмногу ги нервира.

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Ги сакам, не можам без нив!

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Непотребна!

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Алергии, зависност, дрога… Магија!

10. ЗА КОЛЕГИТЕ: Едно големо семејство.

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Ги чекам со раширени раце .

12 . ЗА ИДЕЈАТА : Те обзема, те прогонува…и треба рализација.

13. ЗА СОНОТ: Посакувам да е јаве…

14. ЗА ЈАВЕТО… понекогаш да е сон!

15. ЗА ВИНОТО: Ми фали во моментов!

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Да се секогаш до мене

17. ЗА КРАЈ: „ I love my life, I’m powerful, I’m beautiful, I’m free, I’m wonderful, I’m magical, I’m me!“