Иван Калошев – актер

 

Во прво лице

ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ не е глума

1. ЗА СЕБЕ и за другите

2 . ЗА ЉУБОВТА: ја има

3. ЗА ЖИВОТОТ: сказна

4. ЗА ТЕАТАРОТ: општење

5. ЗА ДОБРОТО било и нека биде

6. ЗА ЗЛОТО кафез

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ рамнодушност

А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? се радувам што ги имам

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ не е глума

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА за глумецот е штетен чистиот воздух

10. ЗА КОЛЕГИТЕ меѓу нив и пријатели( прочитај горе за пријателите)

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ во кутија и под перница

12 . ЗА ИДЕЈАТА ме држи буден

13. ЗА СОНОТ snooze 9 min

14. ЗА ЈАВЕТО со отворени очи

15. ЗА ВИНОТО ќе го утешам

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО моето огледало

17. ЗА КРАЈ ајде од почеток