АДРИЈАНА БИЛАЛОВИЌ ТОДОРОСКА – актерка

 

 

Во прво лице

АКО ЉУБОВ НЕМАМ, НИШТО НЕ СУМ

 1. ЗА СЕБЕ сакам да се смеам, да умирам од смеење

2 . ЗА ЉУБОВТА: ако љубов немам, ништо не сум

 1. ЗА ЖИВОТОТ: благодарна сум и за радоста и за болката. Се е сега и овде. Се. Чистото време е љубов, изгубеното време е плач
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Го сакам! Прашината, мирисот, тремата. Безкомпромисен и смел. Трогнува и ежи. Од и до. Алфа и омега.
 3. ЗА ДОБРОТО Сеуште верувам во него, го негувам во себе
 4. ЗА ЗЛОТО толку е сеприсутно! Го прави светот неподносливо грд.
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ не се вредни за зборови

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Толку се малку, но се книга отворена

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ Не благодарам!
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА прашина под рефлектор- цел космос
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ на исто патешествие сме
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ ајде, што чекате?!

12 . ЗА ИДЕЈАТА Нејзиното потекло е мистерија, се јавува во дел од секунда, а чуда прави!

 1. ЗА СОНОТ не будете ме сеуште верувам!
 2. ЗА ЈАВЕТО ми се преплетува со сонот, но тука сум!
 3. ЗА ВИНОТО мммммм да!
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО моето топло огниште, мојот сладок хаос, мое прибежиште, рачиња што се подаваат, ноќи неспани, смеа, плач, сигурност, радост, игра, љубов… се!
 • ЗА АКТЕРКИТЕ СЕСТРИ Необична судбина! Толку различни една од друга, од трета, а една крв!
 1. ЗА КРАЈ: САКАЈТЕ!