РОБЕРТ РИСТОВ актер

 

 

Во прво лице 

ЖИВЕЈ ГО МИГОТ!

 1. ЗА СЕБЕ: Длабочина која најдобро ја знам.

2 . ЗА ЉУБОВТА:  ЉУБОВ

 1. ЗА ЖИВОТОТ: Живеј го мигот!
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Паралелниот свет кој го живеам!
 3. ЗА ДОБРОТО: Љубов
 4. ЗА ЗЛОТО: Плод на слабост и немоќ
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ : Ако помага, би ги гушнал

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Сакам да сум со нив.

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Ја презирам.
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Причинител за алергијата ми.
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ: Животни сопатници.
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ:Нека патат што не сум ги играл!

12 . ЗА ИДЕЈАТА: И се радувам ко дете на сладолед.

 1. ЗА СОНОТ: Сила која те води.
 2. ЗА ЈАВЕТО: Овде и сега!
 3. ЗА ВИНОТО: Не ми го поднесува стомакот.
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Пред се!
 5. ЗА КРАЈ: ЉУБОВ!