МИЛОРАД АНГЕЛОВ – АКТЕР

 

Во прво лице

La vita e Bella.

 

За себе: Комлпициран, но понекогаш и едноставен.

За љубовта: Неисцрпен извор на енергија.

За животот: La vita e Bella.

За театерот: Театерот е отворена врата за дијалог.

За доброто: Да го има насекаде.

За злото: Блјак..

За пријателите и непријателите: Убаво е да се има пријатели а корисно е да се има непријатели.

За глумата во животот: Понекогаш интересна, забавна, досадна и патетична.

За сценската прашина: Индетитет на креативниот дух.

За неодиграните улоги: Често ги играм сам во себе. Ги чувам, ги растам, воспитувам, за еден ден.

За идејата: Секоја идеја е отпорна на куршуми.

За сонот: I have a Dream.

За јавето: Магично.

За виното: Капка не остана.

За семејството: Мојата вечна инспирација за живот

За планините: Ме направија подобар човек. Им благодарам и им се поклонувам.

За крај: Power To The People.