Валентина Грамосли – актерка

 

 

Во прво лице

ЖИВОТОТ НЕ Е ТЕАТАР

1. ЗА СЕБЕ : …позитивна,одговорна,борец,мајка,сакана,….

2 . ЗА ЉУБОВТА: Среќна сум кога ја давам и кога ми се враќа , јас ја давам а таа пак ми се враќа….

3. ЗА ЖИВОТОТ:Животот е борба која ме прави се посилна и посилна.Нека не прекинува,сакам да се борам.

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Дом ,среќа, топлина,многу чувства,солзи,насмевки,зборови,мисли….драги лица,пријатели….ЖИВОТ!!!

5. ЗА ДОБРОТО Сакам да го има повеќе.

6. ЗА ЗЛОТО Го избегнувам.Не сакам ни по пат да го сретнам.

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ Занимавајте се со себе си ,не со мене .

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Тука се кога ми се најпотребни.

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ НЕ!!! Животот не е театар.

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА Волшебна прашина,магија.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ Ги сакам!Посебни се !!!

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ Не тагувам по нив .Ги имам многу одиграни.

12 . ЗА ИДЕЈАТА Почеток .Од неа се започнува.

13. ЗА СОНОТ Ех,…кога би станал реалност…

14. ЗА ЈАВЕТО Зависи со какви очи го гледаме.

15. ЗА ВИНОТО Па и не го сакам нешто баш,а велат дека во него е вистината???

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО Мојата душа.Мој извор на енергија.

17. ЗА КРАЈ Фатете го мигот,не дозволувајте да ви избега.Но,секако има и втора шанса …Животот е прекрасен.