Виктор Арев – актер

 

Во прво лице

За непријателите: А?

 

 1. За себе: Зависник од ендорфин, телохранител на љубовта, вечен слуга на уметноста!
 1. За љубовта: Смислата на животот!
 1. За животот:  -Животот е моментот што поминал вчера, додека сме правеле план за утре.
 1. За театарот:   Една театарска претстава е како компресиран разговор за делото со нејзиниот творец.
 1. За доброто: Правете добро, не ве чини ништо…  му треба на светов.
 1. За злото: Зло трпи, зло не прави!
 1. За непријателите: А?

– А пријателите:  Ќе ги поздравам. И да ги потсетам – сеуште ми е истиот број.

 1. За глумата во животот:  Грчко-римски стил.
 1. За сценската прашина: Кога ќе ме покрие, можам сѐ да кажам и сѐ да направам без да чувствувам грижа на совест. Хахa
 1. За колегите:  Ептен ми се погодија.
 1. За неодиграните улоги:  Ги чекам во прегратка.
 1. За идејата:  Што повеќе да се реализираат.
 1. За сонот:  Ќе ви кажам по неколку години, уште имам за спиење.
 1. За јавето:  Секој ден си се гушкаме.
 1. За виното:  Чисто! Тие што го мешаат со сок вршат кривично дело.
 1. За семејството: Како што веќе кажав: смислата на животот. Ве сакам!!!
 1. За крај: …