Жарко Димоски – актер

 

Maj23.2017

Во прво лице

ЖИВОТОТ- ВЕЛИЧЕСТВЕНА БОРБА

1. ЗА СЕБЕ

Carpe Diem!!!

2 . ЗА ЉУБОВТА:

Двигател

3. ЗА ЖИВОТОТ:

Величевствена борба…

4. ЗА ТЕАТАРОТ:

Полна душа…

5. ЗА ДОБРОТО

Само тоа ќе не спаси…

6. ЗА ЗЛОТО

Одбранбен механизам на слабите.

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

Око за око…заб за вилица…

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?

Тие што ми се пријатели…си знаат!

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ

“У змајевом гнезду”

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА

Близок роднина на материјалот од кој соништата се градени.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ

“Кога мотивацијата ќе падне, со дисциплината треба да се крене!!!

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

Што е наше ќе си дојде.

12 . ЗА ИДЕЈАТА

Секогаш е добредојдена.

13. ЗА СОНОТ

Не сонувај го животот, живеј го сонот.

14. ЗА ЈАВЕТО

Би се задржал на “живеј го сонот”

15. ЗА ВИНОТО

За белото-Бозел,за црното-Малини

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО

Светост

– ЗА МУЗИКАТА

Тешко на тие што не живеат за неа…

17. ЗА КРАЈ

Вера,надеж…љубов!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *