ФАИК МЕФАИЛОВСКИ, АКТЕР  

 

Во прво лице

ЗА СЕМЕЈСТВОТО -Поклон до земја… Фала ви за се!

 1. ЗА СЕБЕ

Ууууф, ај друг пат

2 . ЗА ЉУБОВТА:

Маки… Најчесто слатки

 1. ЗА ЖИВОТОТ:

Кантар… Што и да правиш гледај душата да ти е слатка

 1. ЗА ТЕАТАРОТ:

Љубовница… Колку ќе и дадеш толку ќе ти врати

 1. ЗА ДОБРОТО

Најдобро

 1. ЗА ЗЛОТО

Цвеќе… може ќе стане добро

 1. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

“Пукај бе братучед, пукај”

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?

На сите им посакувам како на моите. Не знам што ќе правев без нив

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ

Мислам дека оние што велат дека не глумат, глумат дека не глумат

 1. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА

Прашина ко прашина… сценска

 1. ЗА КОЛЕГИТЕ

Колеги?! Другари се тоа, пајташи, соборци

 1. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

Дојдете кога сакате, не ви се плашам

12 . ЗА ИДЕЈАТА

Ех да можам сите да ги реализирам

 1. ЗА СОНОТ

жива вода

 1. ЗА ЈАВЕТО

Лето, Плажа, џез бар…

 1. ЗА ВИНОТО

Киселини и мамурлак на утро

 1. ЗА СЕМЕЈСТВОТО

Поклон до земја… Фала ви за се

 1. ЗА КРАЈ

Don’t worry, be happy