Благица Трпковска, актерка

 

Во прво лице

НА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ ИМ ВОЗВРАЌАМ СО ЉУБОВ

 

1.ЗА СЕБЕ-   Своја, непокорлива, борбена се или ништо,средина не постои за мене…

2.ЗА ЉУБОВТА-   Бог е љубов,а Бог е насекаде..љубовта е насекаде ..

3.ЗА ЖИВОТОТ-  Мој,трновит, но убав.

4.ЗА ТЕАТАРОТ-   Мое место

5.ЗА ДОБРОТО-     Тука е некаде,но полека не напушта…

6.ЗА ЗЛОТО-         Се поприсутно

7.ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ-   Им возвраќам со љубов

8.А,ПРИЈАТЕЛИТЕ-  Не ги осудувам, ги прифакам.

9.ГЛУМА ВО ЖИВОТОТ-   Не знам да глумам во животот,за жал или за среќа…

10.ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА-  Ужасно заразна и неизлчива..

11.ЗА КОЛЕГИТЕ-   Сорабитници, а некои од нив и блиски пријатели.

12.ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ-   Вистинско време да ги одиграм

13.ЗА ИДЕЈАТА-   Пред заспивање ги добивам најлудите идеи.

14.ЗА СОНОТ-       Будна сонувам.

15.ЗА ЈАВЕТО-      Дел од мојот сон,засега…

16.ЗА ВИНОТО-   Фин афродизијак.

17.ЗА СЕМЕЈСТВОТО-    Мој столб, мое се.

18.ЗА КРАЈ-…         “Open your heart I’m coming home”…