Ана Батева, режисер

Во прво лице

ЉУБОВТА – СПАС НА СВЕТОТ…

 1. ЗА СЕБЕ – борец на долги патеки;
 2. ЗА ЉУБОВТА – полет на духот и спас за светот;
 3. ЗА ЖИВОТОТ – предизвик да се бидеш себе си;
 4. ЗА ТЕАТАРОТ – еден миг на возвишеното; еден миг на реинкарнација; еден миг на воздишка – створение на духовна неопходност, створение заради морална одговорност;
 5. ЗА ДОБРОТО што победува и променува;
 6. ЗА ЗЛОТО кое уништува или „хемороидот“ на денешницата;
 7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ – им простувам, тие не знаат што прават;
 8. – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? – Им благодарам што постојат!
 9. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ доделува убави улоги;
 10. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА или адреналинот што живот значи;
 11. ЗА КОЛЕГИТЕ соборци во битката наречена „Театар“;
 12. ЗА НЕНАПРАВЕНИТЕ ПРЕТСТАВИ или следниот стремеж на мојата имагинација;
 13. ЗА ИДЕЈАТА што те држи жив; причината да постоиш; причината да Си;
 14. ЗА СОНОТ кој го живееш!
 15. ЗА ЈАВЕТО кое инспирира!
 16. ЗА ВИНОТО споделено со семејството..
 17. ЗА СЕМЕЈСТВОТО.. најсигурно прибежиште на моето “Јас“..
 18. ЗА КРАЈ – да се стремиме да бидеме подобри.. заради едно подобро утро, заради еден посветол почеток!