КИРЕ Ѓоревски актер

 

 

Во прво лице 

ЗА ЗЛОТО Е КРИВ БОДЛЕР

 

 1. ЗА СЕБЕ
  Кире од Битола.

2 . ЗА ЉУБОВТА:
Сестра на Стравот.

 1. ЗА ЖИВОТОТ:
  Ренде.Рендаме со полна снага,понекогаш и себеси.
 2. ЗА ТЕАТАРОТ:
  Светилиште.Живот во друг мултиверзум.Екстаза на друго постоење,поразлично.
 3. ЗА ДОБРОТО
  Пишува во учебниците за основно образование.
 4. ЗА ЗЛОТО
  е крив Бодлер.
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
  Мракот е единствено недостаток на светлина.Се е светлина.
  За другото се информираме од ТВ кутијата.

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
Amicus animae dimidium.

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
  Парфем со лош квалитет.
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
  Се будиме наутро и легнуваме навечер.
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ
  Подеднакво важно делче од мозаикот.
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
  Секоја година нова реколта компири.
  Многу е важно да уживаш.

12 . ЗА ИДЕЈАТА
на креативните,искрените и добрите.

 1. ЗА СОНОТ
  како спектакуларен перформанс на Филип Декуфле/
  Philippe Decouflé.
 2. ЗА ЈАВЕТО
  честа сериозна душевна проблематика кај вљубените.
 3. ЗА ВИНОТО
  на татко ми… Само тоа.
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО
  Алеја на безгрижноста.Бесценето.
 5. ЗА КРАЈ
  Чет Барет.И после пак 🙂