СУЗАН АКБЕЛГЕ – АКТЕРКА

 

ВО ПРВО ЛИЦЕ

 

“Without Love breath is just a clock ticking.”

 

1. ЗА СЕБЕ : Не се променив, само се пронајдов себеси.

2 . ЗА ЉУБОВТА: “Without Love breath is just a clock ticking.”

3. ЗА ЖИВОТОТ: Животот е достапен само во сегашниот миг … не губете време

4.ЗА ТЕАТАРОТ: Повторно се вљубив.

5.ЗА ДОБРОТО : Потруди се да го најдеш и во себе и во другите.

6. ЗА ЗЛОТО : Губи на кондиција.

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Претплатникот не е достапен – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Колку и да не сте се виделе, продолжувате од таму каде што сте застанале, ,како да факторот време воопшто не постои.

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Губење на време .

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА Половина од мојот живот заедно..а сеуште ме привлекува и повикува на танц .

10. ЗА КОЛЕГИТЕ Ми недостасуваат….Некои се тука ..но некои не се тука и додека се тука.

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ Се во свое време

12 . ЗА ИДЕЈАТА : Совршенство ; Недопирлива и Бесмртна..Ако тргнала ништо не може да ја сопре.

13. ЗА СОНОТ : “You may say I’m a dreamer ; but I’m not the only one ”

14. ЗА ЈАВЕТО : На тенка линија дали сонувам со отворени очи или пак живеам во соништата.

15. ЗА ВИНОТО : Да се конзумира со одбрани луге

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО : Таму каде што животот започнува, а љубовта никогаш не завршува.

17. ЗА КРАЈ : Секогаш нов почеток.