НИКОЛА АЦЕСКИ – АКТЕР  

 

 

Во прво лице

ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ – ех бе деца…

 1. ЗА СЕБЕ : вујко на Марија

2 . ЗА ЉУБОВТА: болест

 1. ЗА ЖИВОТОТ: да се живее
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: страст
 3. ЗА ДОБРОТО: секогаш победува
 4. ЗА ЗЛОТО: постои
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: ех бе деца…

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?: ве сакам

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : редовно
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: да се избрише
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ: има добри
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: нека се здрави и живи

12 . ЗА ИДЕЈАТА: ја нема

 1. ЗА СОНОТ: го нема
 2. ЗА ЈАВЕТО: го нема
 3. ЗА ВИНОТО: џин и тоник
 4. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: за нив живеам
 5. ЗА КРАЈ: златна Селена да поможи на сите