Милош Стојковиќ актер

 

 

Во прво лице

Дете низ безброј авантури

 

 1. ЗА СЕБЕ

Дете низ безброј авантури.

2 . ЗА ЉУБОВТА:

Љубовта не е нешто што се наоѓа, љубовта е нешто што те наоѓа. Затоа немојте да ја чекате.

 1. ЗА ЖИВОТОТ:

Не постојат граници, постојат само висорамнини, и не треба да останеме таму треба да одиме подалеку,што подалеку.

 1. ЗА ТЕАТАРОТ:

Театарот е добро за мојата душа, токму поради тоа што ме потсетува дека имаме душа на прво место .  

 1. ЗА ДОБРОТО

Доброто е реткост

 1. ЗА ЗЛОТО

Злото секогаш е можно и присутно.

 1. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

Насмевни им се.

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?

Секојдневна потреба. Луѓе без кои не се поминува ни ден .

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ

Способност.Вештина.Техника .

 1. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА

Ме исполнува кога ќе ја почуствувам.

 1. ЗА КОЛЕГИТЕ

Истомисленици.Сонувачи. Барем јас така мислам …

 1. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

Спремен да ги одиграм.

12 . ЗА ИДЕЈАТА

Нешто најпотребно. Нешто од што се почнува.

 1. ЗА СОНОТ

Сонувам дење. Тоа е дел од мојата работа.

 1. ЗА ЈАВЕТО

Тоа што го живееме. Тоа во што сакаме да веруваме.

 1. ЗА ВИНОТО

Да, може. А може и нешто друго…

 1. ЗА СЕМЕЈСТВОТО

Сé. Неопишливо.

 1. ЗА КРАЈ

Winter is coming!