Мирјана Ристов, актерка

Во прво лице 

ЖИВОТОТ е Дар од Бога

 1. ЗА СЕБЕ: Неможам сама да кажам. Се плашам да не се преценам J
 2. ЗА ЉУБОВТА: Двигател во животот.
 3. ЗА ЖИВОТОТ: Убавини … подеми и падови… Дар од Бога.
 4. ЗА ТЕАТАРОТ: Животот J
 5. ЗА ДОБРОТО: Нека владее
 6. ЗА ЗЛОТО: Нека си оди
 7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Мислам ги немам. Навреме се отргнати од мојот живот. – А ПРИЈАТЕЛИТЕ: Ги сакам колку себе си.
 8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Големо НЕ
 9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Алергија која ти предизвикува завист J
 10. ЗА КОЛЕГИТЕ: Си ги сакам сите до еден.
 11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Што е мое ќе си дојде J
 12. ЗА ИДЕЈАТА: Најскапоценото нешто.
 13. ЗА СОНОТ: Сакам да сонувам… Таму немам граници.
 14. ЗА ЈАВЕТО: Горко и слатко.
 15. ЗА ВИНОТО: Ако се бара универзално мислење, асоцијацијата е: љубов, романтика, уживање. Лично мене: Гадење J Единствен пијалок кој неможам да го пијам, не дека не сакам, стомакот не ми го прима J
 16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Мојот универзум… Мојата насмевка, мојата гордост, моето се.
 17. ЗА КРАЈ: Тркалото се врти