Миа Кантарџиева актерка

Во прво лице

ВЉУБЕН СОНУВАЧ

ЗА СЕБЕ: – Вљубен сонувач…
2 . ЗА ЉУБОВТА: – Воздух (незагаден)

ЗА ЖИВОТОТ: – Еден е. ЖИВЕЈ!
ЗА ТЕАТАРОТ: – Прибежиште
ЗА ДОБРОТО: – Добредојдено е.
ЗА ЗЛОТО: – Да нема зло, не би знаеле за добро.
ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: – Ги игнорирам.
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? – Им се радувам.

ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: – Оправдана е само за живот на сцена!
ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: – Влегува под кожа.
ЗА КОЛЕГИТЕ: – Учам. Како треба и како не треба.
ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: – Раце широко отворени
12 . ЗА ИДЕЈАТА – Често ме посетува, фала и’.
ЗА СОНОТ – Потреба, инспирација…
ЗА ЈАВЕТО – Понекогаш е добро, понекогаш лошо со мене.
ЗА ВИНОТО – Не сме баш пријатели, со пивото повеќе ми оди муабетот ?
ЗА СЕМЕЈСТВОТО – Душа давам.
За приказните – Наследство.

ЗА КРАЈ – Бај Бај ?