“Господин мангуп”

монографија за Драган Николиќ

Промоцијата е закажана за 9 март во Ателје 212, во Белград

Август 20, 1943, Лесковац, Србија
Март 11, 2016, Савски Венац Србија

Детали од животот и брилијантната кариера на легендарниот актер Драган Гага Николиќ, проткаена во приказните на еминентните автори, ќе се најдат во монографијата “Господин мангуп” на Радмила Станковиќ, чија промоција е закажана за 9 март во Ателје 212, во Белград.

Монографијата на актерот ќе биде објавена од издавачката куќа “Лагуна”, а настаната е во консултација со неговата сопруга, прочуената актерка Милена Дравиќ, со цел за него за прв пат на едно место да се зборува како за филмскиот, театарски и телевизиски актер.