АТАНАС АТАНАСОВСКИ – АКТЕР

 

 

Во прво лице

ЗА КРАЈ Еспресо

 

ЗА СЕБЕ: Солипсизам.

ЗА ЉУБОВТА: Воден кревет и чоколадна торта.

ЗА ЖИВОТОТ: Театар.

ЗА ТЕАТАРОТ: Живот.

ЗА ДОБРОТО: Прво место.

ЗА ЗЛОТО: Благодарница.

ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Се гледаме утре.

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Уште ми е истиот број.

ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ:  Оскар!

ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Сноп светлина.

ЗА КОЛЕГИТЕ: Огледало!

ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Ве барав не сте достапни.

ЗА ИДЕЈАТА:  Простор.

ЗА СОНОТ:  Уште пет минути…

ЗА ЈАВЕТО:  Очила за сонце.

ЗА ВИНОТО:  Лаги.

ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Приоритет!

ЗА КРАЈ:  Еспресо.