Mарија Ѓорѓијовска – актерка

 

Во прво лице –

Нека се живи и здрави сите непријатели

 1. ЗА СЕБЕ: Едноставна, енергична … подобро да кажат оние кои ме познаваат.
 2. .ЗА ЉУБОВТА: Убаво чувство, препорачливо за секој.
 1. ЗА ЖИВОТОТ: Е исполнет со секакви момети, се трдам да останам позитивна  откачена. Опкружена со луѓе кои ги сакам, почитувам и обратно.
 2. ЗА ТЕАТАРОТ: Мојот втор дом, го љубам со цело срце.
 3. ЗА ДОБРОТО: Да го има и да се шири што е можно повеќе.
 4. ЗА ЗЛОТО: Ех, да може да се искорени од цел свет.
 5. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Нека се живи и здрави сите

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Да останат доследни и верни до крај

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Не е потребна, биди тоа што си.
 2. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Се храниме секојдневно хахаха
 3. ЗА КОЛЕГИТЕ: Дружба, соработка, колегијалност
 4. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Тоа што треба да биде, ќе биде
 5. ЗА ИДЕЈАТА: Да имаш идеја што нема да ти бега …
 6. ЗА СОНОТ: Убаво е да се сонува и мечтае.
 7. ЗА ЈАВЕТО: Да се прифати какво што е.
 8. ЗА ВИНОТО: По можност Црвено, на здраје нека е.
 9. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Моето Се!
 10. ЗА КРАЈ: Е па, секој почеток има и крај !