БОРЧЕ НАЧЕВ – АКТЕР

 

Во прво лице

 

ЖИВОТОТ МОРА ДА СЕ ТЕРА

 

 ЗА СЕБЕ: Љубопитен

ЗА ЉУБОВТА: Ако љубов немам, ништо не сум

 ЗА ЖИВОТОТ: Мора да се тера

ЗА ТЕАТАРОТ: Магија ,горчина, Суштина…

ЗА ДОБРОТО :Ништо лошо

ЗА ЗЛОТО: Скраја да е!

ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Тикви зелени.

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Се најдобро

ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ : Нема потреба ,излишна е

ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: Порано ми се фаќаше гласот , сега сум имун на неа

ЗА КОЛЕГИТЕ: за кој како. А по малку и за колешките J

ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: Ако не јас ,ке ги одигра некој друг. Ако не сега , друг пат.

ЗА ИДЕЈАТА : Најважна е

ЗА СОНОТ: Спокој

ЗА ЈАВЕТО: и кога не е розево , најди начин да го обоиш

ЗА ВИНОТО : Повеќе за црвеното отколку за белото

ЗА СЕМЕЈСТВОТО: Насушно е

ЗА КРАЈ : Само што почнав!