Викторија Степановска-Јанкуловска актерка

 

 

Во прво лице

Не жалам ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

 

1.ЗА СЕБE: Оставам другите да зборуваат за мене.

2 . ЗА ЉУБОВТА: Ведрана се вика.

3. ЗА ЖИВОТОТ: Огледало. Насмевни му се, со насмевка ќе ти врати.

4. ЗА ТЕАТАРОТ: Магија… Отруена од политика.

5. ЗА ДОБРОТО Со добро се враќа (Барем така ме учеле моите)

6. ЗА ЗЛОТО Не. Против злото!

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ Noli me tangere!!!

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? Непроценливо богатство.

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ Смешна ми е.

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА Создава зависност.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ Сонувачи. Ги ценам сите, ги сакам искрените меѓу нив.

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ Не жалам.

12 . ЗА ИДЕЈАТА Ништо без неа, но ништо ни само со не. Запни, реализирај ја.

13. ЗА СОНОТ Чист воздух, чесни луѓе, насмеани лица, здраво образование, љубезни и стручни лекари… За тоа сонувам.

14. ЗА ЈАВЕТО Се надевам дека еден ден ќе ги живееме соништата. Ако не ние, барем нашите деца.

15. ЗА ВИНОТО Уживање.

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО Се’ ми е на светов.