Џенап Самет, актер

 

 

Во прво лице  

 

 

Животот е војна, бори се !

 

 1. ЗА СЕБЕ

Нека кажат другите?

 1. ЗА ЉУБОВТА:

Најбитна и вечна

 1. ЗА ЖИВОТОТ:

Животот е војна, бори се !

 1. ЗА ТЕАТАРОТ:

Живот

 1. ЗА ДОБРОТО

Најбитната работа во светот

 1. ЗА ЗЛОТО

Непознат поим !

 1. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ

Нека си го живеат животот

 – А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?

Секогаш подготвен за нив

 1. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ

Глумата треба да остане само и само во театарот ?

 1. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА

Нека е вечна, а за мене е неодолива

 1. ЗА КОЛЕГИТЕ

Нека се помножат

 1. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ

Има уште време.

12 . ЗА ИДЕЈАТА

Би сакал да постои додека сум жив.

 1. ЗА СОНОТ

Реална фантазија

 1. ЗА ЈАВЕТО

Без јавето не можеме да сонуваме

 1. ЗА ВИНОТО

За кого како ?

 1. ЗА СЕМЕЈСТВОТО

Единствена најубава животна награда

 1. ЗА КРАЈ

Бидете среќни, бидете насмеани