Александар Ѓорѓиоски – актер

 

 

Во прво лице

 

НЕПРИЈАТЕЛИТЕ Ги има насекаде.

 
ЗА СЕБЕ –
Мал
ЗА ЉУБОВТА:
Кога умот е тивок а срцето гласно
ЗА ЖИВОТОТ:
Бараме живот на друга планета, а на оваа го толчиме со пета.
ЗА ТЕАТАРОТ:
Прилично моќен медиум
ЗА ДОБРОТО
Сигурно има “добро” само тогаш кога има тотално внимание – внимание без никаков
мотив.
ЗА ЗЛОТО
На злото му треба мотив
ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
Ги има насекаде.
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
Малку се но заедно сме посилни од овие погоре.
8.   ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
Сте излажале некогаш некого?
9.  ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
Да, понекогаш на сцената се собира многу прашина, но и покрај тоа, земам длабок здив и  храбро излегувам да играм!
10.  ЗА КОЛЕГИТЕ
Поздрав колеги!
11.  ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
Па.. еве, чекаме да дојдат да си поиграме малку.
12 . ЗА ИДЕЈАТА
Доколку не се пренесе во акција, останува само мисла.
13.  ЗА СОНОТ
Не го сакам кога е лош.
14.  ЗА ЈАВЕТО
‘Hell is empty and all the devils are here.’
15.  ЗА ВИНОТО
Бело
16.  ЗА СЕМЕЈСТВОТО
Да се сака и почитува, со сите пороци и доблести. Во добро и зло.
17.  ЗА КРАЈ
Леее прашањава немаат крај човече  ☺