ИВИЦА ДИМИТРИЈЕВИЌ – АКТЕР

 

 

Во прво лице

Ако љубов немам ништо не сум

1. ЗА СЕБЕ
уште се запознавам , може некој друг да прашате
2 . ЗА ЉУБОВТА:
Суштина. Ако љубов немам ништо не сум .
3. ЗА ЖИВОТОТ:
Пат, борба , чудо.
4. ЗА ТЕАТАРОТ:
се потребни двајца .
5. ЗА ДОБРОТО
добро
6. ЗА ЗЛОТО
ОтС*уство на доброто
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
Живи, здрави
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
Богатство.
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
луксуз кој на крај скапо се плаќа
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
да се исчисти
10. ЗА КОЛЕГИТЕ
потреба
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
ке им дојде редот
12 . ЗА ИДЕЈАТА
почеток на делото
13. ЗА СОНОТ
не се сеќавам
14. ЗА ЈАВЕТО
сон со отворени очи
15. ЗА ВИНОТО
внимателно
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО
јадро , прво пристаниште од каде трга борбата , патот , чудото( животот)
ЗА МУЗИКАТА
помеѓу најважните работи
17. ЗА КРАЈ
нема крај, а и да има потоа е нов почеток