Соња Ошавкова

 

 

Во прво лице

ДОБРОТО – Да царува!
1. ЗА СЕБЕ – Не зборувам
2 . ЗА ЉУБОВТА – Роса на дланка…голтка во суша…на голо тело допир
3. ЗА ЖИВОТОТ – …е сѐ и не…
4. ЗА ТЕАТАРОТ – Мојата магија…чардак ни на небо ни на земја
5. ЗА ДОБРОТО – Да царува
6. ЗА ЗЛОТО – Недостаток на добро
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ – Има такви??? Тоа се само луѓе недопрени од љубов
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? – Ги сакам
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ – Некој се изгубил во животниот лавиринт
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА – Кога ќе ја вдишеш,страста се разгорува и те носи во најдлабоките тајни на интимата
10. ЗА КОЛЕГИТЕ – ‘’Дишеме’’на иста фреквенција
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ – …ништо не знам…а за одиграните тагувам што завршиле, како за завршен живот
12 . ЗА ИДЕЈАТА – Некогаш, ама само некогаш вреди да се загине…зависи од идејата
13. ЗА СОНОТ – …да се родам, постојам и умрам…
14. ЗА ЈАВЕТО – …да ми стане сон…
15. ЗА ВИНОТО – Сласт и страст
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО – …полнатица на душата, смисла на постоењето…
17. ЗА КРАЈ – Нема крај…само нов почеток