Маја Андоновска Илиевски

 

 

Во прво лице

Ако љубов немам – Ништо не сум !

1.ЗА СЕБЕ
Едноставна, тврдоглава, храбра, активистка, праведна, своја, насмеана, комплицирана,музикална,позитивна, глумица, мајка, жена, човек,хуманист….
2 . ЗА ЉУБОВТА:
Ако љубов немам – Ништо не сум !
3. ЗА ЖИВОТОТ:
Среќа-тага, Сон- Јаве, Страв- Храброст, Љубов-Омраза, Почеток- Крај, Добиваш –Губиш, Учиш, правиш бескомпромисни компромиси …..едно дооолго долго патување…
4. ЗА ТЕАТАРОТ:
Дом, Сон, Јаве… Љубов !
5. ЗА ДОБРОТО
Со добро се враќа !
6. ЗА ЗЛОТО
Сакам да верувам дека секое зло- за добро е… Ама премногу зло има , околу нас !
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
Ги множам со 0 …
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
Семејство кое сама сум го избрала !
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
Не ја разбирам ! Смешна ми е !
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
Најубавата миризба на свет !
10. ЗА КОЛЕГИТЕ
ПОЧИТ, соработка, коректност, верба, љубов… сепак тие се мојот тим !

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
Жал… но и копнеж дека ништо не е изгубено !
12 . ЗА ИДЕЈАТА
Без неа ништо нема свој почеток.
13. ЗА СОНОТ
Никогаш да не престанам да сонувам ….
14. ЗА ЈАВЕТО
Се трудам да го направам поубаво !
15. ЗА ВИНОТО
Многу вистини сокриени …и изречени

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО
СЕ !
17. ЗА КРАЈ
Не верувам во краеви, само во почетоци !