Јасмина Вучкова – актерка

 

 

 

Во прво лице

Да го славиме животот!

1. ЗА СЕБЕ – Сакам да пеам, да танцувам, да се смеам, да бидам со моите сакани луѓе, да гледам добри серии/филмови, да читам, да гледам одлични претстави и да се радувам дека постојат, да се восхитувам на мајсторски изработени и оживеани актерски ликови, да соработувам со квалитетни и мудри режисери….Сакам да се радувам.
2 . ЗА ЉУБОВТА: Неминовно неопходна, како воздухот. Вдишуваш и издишуваш љубов. Инаку, среќно омажена, во првата медена година од бракот…
3. ЗА ЖИВОТОТ: Мора да постои некоја комична страна на гледање на работите… Треба да се смени призмата и да се бориме за живот каков што сакаме да живееме.
4. ЗА ТЕАТАРОТ: Е, која магија е театарот! Но и тој како и секоја магија, без вера не постои.
5. ЗА ДОБРОТО- Доброто е насекаде околу нас, можеби некаде има некоја прав врз него, но наѕира.
6. ЗА ЗЛОТО – Контрапункт на доброто, постои за да го издвои, оцрта доброто.
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ – Порано им обрнував внимание, сега разбрав дека многу мислат на мене и не ми смета тоа.
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ? – Тие се семејството кое си го одбрав – ги сакам.
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ – Во животот среќавам многу лоша глума, од лоши глумци.
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА – Многу прашина… хахха. Би сакала да биде сценско – магична прашина, а не буквално битова.
10. ЗА КОЛЕГИТЕ – Многу ми се важни, тие се моите партнери, тимот со кој работам.
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ – Досега имав среќа и можност да одиграм значајни ликови од големи дела, ликови кои сум ги посакувала. Сеуште ме вбројуваат во младите актерки, така да, во чекалната ме чекаат неодиграните улоги.
12 . ЗА ИДЕЈАТА – Идејата е почеток на делото. Креативност. Зрно подготвено да даде плод.
13. ЗА СОНОТ – Мечтите се нешто без кое неможам целосно да постојам. При недостиг на сонот се чувствувам празна, како човек кој талка безцелно.
14. ЗА ЈАВЕТО – Среќна сум што живеам со човек кој неизмерно го сакам. Поширокиот круг на опкружување е слика која ми предизвикува немир. Сите тие нестабилности во Државата, немаштијата, болестите, омразата, зависта, немирите низ светот, војните, тероризмот, манипулацијата… се сурово јаве кое сакам да се трансформира во енергија за затоплување на домовите на луѓето и да испари.
15. ЗА ВИНОТО – Како виното, така и секој човек, колку подолго постои – повеќе добива на квалитет…хахахха.
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО – Човек сум кој е приврзан за семејството, тоа е сржта на обликот. Имам три семејства –домашното, пријателското и театарското семејство. Ги негувам и трите, се трудам да допринесам креативност, живост и позитива.
17. ЗА КРАЈ – Да го славиме животот!