Зорица Нушева – актерка

 

Во прво лице

ТЕАТАРОТ- постојаност на убавината и љубовта

1. ЗА СЕБЕ: нека кажуваат другите

2 . ЗА ЉУБОВТА: Љубов е Илиана- мојата пеперутка, искрата во очите на Влатко, моментите поминати со мојата фамилија, жртвите на мајка ми заради среќата на своите деца, дружбите со најблиските пријатели, алхемијата со партнерите на сцена, секој збор за театарот изговорен од мојот професор Цветановски и се разбира пробата- љубов моја!

3. ЗА ЖИВОТОТ: негување на страста како најмоќна движечка сила

4. ЗА ТЕАТАРОТ: постојаност на убавината и љубовта

5. ЗА ДОБРОТО: да го негуваме

6. ЗА ЗЛОТО: со добро

7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: здравје, мир и хармонија за сите

– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?: исто, плус каде за нова година?

8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: сум потполно индиферентна

9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА: некогаш ја доживувам како самовилската прашина на Ѕвончица за летање, има нешто поврзано со таа магија, некогаш едноставно мислам дека чистачките не си ја завршиле својата работа.

10. ЗА КОЛЕГИТЕ: длабоко ги почитувам

11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ: еден ден да сакаме да зборуваме за одиграните улоги

12 . ЗА ИДЕЈАТА: водилка

13. ЗА СОНОТ: да останат дела кои ќе траат вечно

14. ЗА ЈАВЕТО: и мед и јогурт, и солено и благо, а вкусно

15. ЗА ВИНОТО: битна е мерката

16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО: поддршка, столб, ме прави подобар човек

17. ЗА КРАЈ- секогаш аплауз