Благица Димитровска – актерка

На НЕПРИЈАТЕЛИТЕ им е забавно!

1. ЗА СЕБЕ: По неколку доблести и по неколку маани.
2 . ЗА ЉУБОВТА: Ако имаш љубов ќе имаш се !
3. ЗА ЖИВОТОТ: Борба.
4. ЗА ТЕАТАРОТ: Посветеност, најмногу љубов и многу работа.
5. ЗА ДОБРОТО:  Прави го, кармата ќе ти се одолжи.
6. ЗА ЗЛОТО:  Во случај на опасност , бори се .
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Сигурно многу им е забавно , бар јас така ги доживувам.
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?: За тие вистинските, посветеност максимална.
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ: Матeријалот е многу ефтин, кога и да е маските ќе се распаднат.
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА:  Секојдневие.
10. ЗА КОЛЕГИТЕ:   Професионалност и позитивна дружба.
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ:   Охоо.. имам многу пред мене , многу ме чека.
12 . ЗА ИДЕЈАТА:   Точна реализација и гледај како воодушевува.
13. ЗА СОНОТ:   Тоа невозможното што го мислиме, е таму го имаме.
14. ЗА ЈАВЕТО:    Додека го има, само оптимизам.
15. ЗА ВИНОТО:   Јас.
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО:  Нормално, секогаш на прво место, so голема пожртвуваност.
17. ЗА КРАЈ: Без грижа, се е менливо и минливо.