Филип Трајковиќ – актер

 

 

 

Во прво лице

 

КОЛЕГИТЕ – Една гоооооолема фамилија

Во прво лице
1. ЗА СЕБЕ
Секогаш повеќе за другите отолку за себе
2 . ЗА ЉУБОВТА:
Единствената храна на душата што во себе ги содржи и најголемата болка и најголемата среќа на еден живот
3. ЗА ЖИВОТОТ:
Додека го мислиме каков ни е тој си проаѓа покрај нас и не го приметуваме.
4. ЗА ТЕАТАРОТ:
Љубовта и животот
5. ЗА ДОБРОТО
Подобро
6. ЗА ЗЛОТО
Добро
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
Насмевка
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
Ретките ја знаат насмевката
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
Смешно ми е…
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
Прашина на која никогаш не би сакал да станам алергичен
10. ЗА КОЛЕГИТЕ
Една гоооооолема фамилија
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
Голема желба некогаш да ги одиграм
12 . ЗА ИДЕЈАТА
Ништо без неа.
13. ЗА СОНОТ
Единствената апсолутна слобода на потсвеста
14. ЗА ЈАВЕТО
Повеќе сакам да сонувам
15. ЗА ВИНОТО
Годините
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО
Секогаш тука за тебе
17. ЗА КРАЈ
Љубов пред се