Андријана Бшкоска Батиќ – актерка

 

Во прво лице

ТЕАТАРОТ- Љубов најголема!

 
1. ЗА СЕБЕ:   активитка, амбициозна,упорна,смешна, луда,позитивна, храбра, лакто-вегетеријанка ,плачам, се смеам, се плашам, не се плашам……
2 . ЗА ЉУБОВТА:   Алл ње неед ис лове!!!Ја имам во себе за 3 светови. Према лугјето, животните и природата!! Ако не знаеш да љубиш, незнаеш да поčитуваш, цениш и простуваш!! Си сиромав, кутар, никој и ниšто!
3. ЗА ЖИВОТОТ: Еден е!
4. ЗА ТЕАТАРОТ:  Љубов најголема!
5. ЗА ДОБРОТО:  Се плашам дека се помалку го има!!
6. ЗА ЗЛОТО:   Страв ми е, бидејки се повеке го има!!:(
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ: Не сум сигурна дека ги имам. Незнам.Ако некој мисли дека ми е непријател, штета ! 1-0 за мене
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?: УУУууу мнооогу се!!!И ми значат. Вистинските до душа се пребројуваат на прстиве од двеве раце. Ги сакам , ме сакаат, можам се да им речам дека ми недостасуваат, дека ме нервираат, да се скараме, заедно се радуваме, заедно плачеме, заедно растеме, ‘старееме’, паѓаме, стануваме…..
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ:   Не сум сигурна дека го разбрав праšанјево!
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА:     Уф..најубава!Магиčна.И миристот!!ММ..мирисот.
10. ЗА КОЛЕГИТЕ:    Ми недостигаат македонските!! Овдешниве и не се мајтапџии како македонските. Ги почитувам!! Сите!!
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ:   ‘Што е твое кје си дојде’- мајка ми !
12 . ЗА ИДЕЈАТА:   Те води напред!Ако ја немаш, ако исчезнала, готово!! Немаш ништо,умрело детето во тебе!
13. ЗА СОНОТ:   Станува стварност!:)
14. ЗА ЈАВЕТО:    Убаво е!!
15. ЗА ВИНОТО:    Не сме најверни другари
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО:   Најголемиот приоритет, моето се, најубавото неšто што ми се случило во животов!!
17. ЗА КРАЈ:  Се гледаме