Игор Георгиев

 

 

 

Во прво лице

,
Праведен, искрен и збунет…

 
1. ЗА СЕБЕ
-Праведен, искрен и збунет од глупостиве на светот кои секојдневно ми излегуваат на news feed
2. ЗА ЉУБОВТА:
-Да зборувам на сите човечки јазици, па дури и на ангелски, штом љубов немам, ќе бидам бакар што ѕвони, или кимвал што ѕвечи. Да имам пророчки дар и да ги знам сите тајни, да ги имам сите знаења за сите работи, а и така силна вера, што и планини да преместувам – ако љубов немам, ништо не сум – (посветено на Ангела моја)
3. ЗА ЖИВОТОТ:
-Живот е она што ти се случува додека ти правиш планови за животот –Џон Ленон
4. ЗА ТЕАТАРОТ:
-Театарот е она што ми се случува додека јас правам планови за театарот – Игор Георгиев
5. ЗА ДОБРОТО
– Добродојдено е секогаш
6. ЗА ЗЛОТО
-Подалеку од мене, гризам и касам
7. ЗА НЕПРИЈАТЕЛИТЕ
-Кармата нив ќе ги среди
– А, ПРИЈАТЕЛИТЕ?
– Им благодарам на вистинските што животот ми го прават секојдневно поубав (си знаат тие)
8. ЗА ГЛУМАТА ВО ЖИВОТОТ
-Вистината излегува на виделина…порано или подоцна
9. ЗА СЦЕНСКАТА ПРАШИНА
– Вентолин, фликсоназе и инхалации со морска сол
10. ЗА КОЛЕГИТЕ
-Мислите на сестрите и браќата мои? Љубов, разбирање и…. нека биде уште една тура љубов од мене (за тие што заслужиле, се разбира)
11. ЗА НЕОДИГРАНИТЕ УЛОГИ
– Нека се стрпат малку, се во свое време..
12. ЗА ИДЕЈАТА
-Зависно од темата
13. ЗА СОНОТ
– Ништо без него, енергетски духовен пијалак, безнадежен дневен сонувач
14. ЗА ЈАВЕТО
-Тешко прифатливо, но адаптацијата е битна и силна човечка одлика
15. ЗА ВИНОТО
-Убаво мезе
16. ЗА СЕМЕЈСТВОТО
-Те сакам мамо.. Те сакам сестро
17. ЗА КРАЈ
– For the music is your special friend
Dance on fire as it intends
Music is your only friend
Until the end
Until the end
Until the end