Петар Арсовски

12998634_1716105695268090_3058706067554867221_n

Петар Арсовски
Роден 12 јуни 1945
Мокрени, Велешко
Националност Македонец
Познат по улогата во:
Среќна Нова ’49
Истрел
Занимање глумец

Петар Арсовски (роден на 12 јуни1945 во Мокрени, Велешко) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Биографија

Петар Арсовски дипломирал на Факултетот за драмски уметности во Скопје.

За првпат на филм се појавил во играниот филм „Македонскиот дел од пеколот“ во 1971 година. Во 1974 година се вработил во Македонскиот народен театар каде што останува до денес.

Во текот на својата актерска кариера има остварено бројни забележани улоги. Добитник е на повеќе награди и признанија.

Живее и работи во Скопје.

Филмографија