ЗА И ОКОЛУ “ШТИЦИТЕ ШТО ЖИВОТ ЗНАЧАТ”…

Наше театарче – страница за театарските сладокусци

22 ноември 2016
Театарските сладокусци на оваа страница ќе имаат можност да прочитаат рецензии и податоци за претстави, интервјуа со актери, режисери, драмски автори, историјати на театрите во Македонија, но и содржини за познати светски театарски куќи, како и други информации од театарската уметност

dsc_2708 dsc_2732
“Наше театарче” е новата интернетска страница за љубителите на театарската уметност во Македонија, која завчеравечер и официјално беше промовирана во културниот центар “Јавна соба# во Скопје.

Театарските сладокусци на оваа страница ќе имаат можност да се информираат за сите актуелни случувања на “штиците што живот значат”. Ќе можат да прочитаат рецензии и податоци за претстави, интервјуа со актери, режисери, драмски автори, историјати на театрите во Македонија, но и содржини за познати светски театарски куќи, како и други информации од театарската уметност.

“Наше тетарче е наше, ваше, нечие, сечие и верувам дека заедно со театарските сладокусци кои ќе можат да дадат и свое мислење и критика ќе оставиме трага, како патникот Теспис и како Талија и нејзините друшки, за да оствариме една цел која исклучиво ќе го третира и ќе го малтретира, во позитивна смисла на зборот, македонскиот театар”, изјави Борче Грозданов, главниот уредник на страницата.

“Наше Театарче” ќе се занимава само и исклучиво со театар, односно во 90 проценти, па и повеќе со македонскиот театар.

„Битна ни е сцената, онаа наша македонска. Ќе ја „шпартаме” Македонија, и ќе нудиме информации, за многу голем дел од она што се случува во Македонија и во театрите низ Македонија”, додава Грозданов.

И актерите Жарко Димоски, Арна Шијак и Владо Дојчиноски го истакнаа своето задоволство од постоењето на новата страница.

“Ова е страница за тоа како живее и твори театарот, но и за тоа каков ние би сакале тој да биде. А и ние актерите имаме што да кажеме…”, рече Димоски.