Промашена скала, Ургентен центар, правец на сцена и тоа во лонгета!

 

АКТЕРОТ ЖАРКО ДИМОСКИ ЖРТВА НА ПРЕТЕРАНА РАДОСТ

“Од Ургентен центар дојдов в театар и покрај тоа што имав строга забрана за дижење. Ја изиграв претставата ‘Случајот Хармс’ на штаки, се разбира, со огромна поддршка на колегите и се помина во најдобар ред… Веднаш, следниот ден јас играв во “Вардарски пастуви# и тоа во количка! Ова искуство за мене беше доста стресно бидејќи за првпат се сретнав со такви реквизити, штаки и количка… Фала му на бога, се помина како што треба, и бидејќи поминаа повеќе од десет дена сега сум речиси здрав и спремен за пат!”, вели Димоски

Актерот на Театар Комедија Жарко Димоски е директна “жртва” на она народната премногу арно не е на арно или како што самиот тој сака еда каже ” на радоста и нема крај”, па потоа во секунда на мало невнимание, промашена скала и правец во Ургентен центар!

Резултатот беше лонгета со дијагнозија дисторзија на зглоб и истегнување на лигамент од трет степен!

“Оттаму дојдов в театар и покрај тоа што имав строга забрана за дижење. Ја изиграв претставата ‘Случајот Хармс’ на штаки, се разбира, со огромна поддршка на колегите и се помина во најдобар ред… Веднаш следниот ден јас играв во претставата “Вардарски пастуви# и тоа во количка! Ова искуство за мене беше доста стресно бидејќи за првпат се сретнав со такви реквизити, штаки и количка… Фала му на бога, се помина како што треба, и бидејќи поминаа повеќе од десет дена, сега сум речиси здрав и спремен за пат!, појаснува Димоски.

(Во моментов Жарко е на турнеја со Драмски театар по екс ју просторите).

Жарко Димоски ја покажал и докажал во два наврати и својата колегијалност, заменувајќи колеги во претстави кога било потребно:

“Прва замена ми беше во претставата ‘Владимир и Косара’ на фестивалот ‘Актерот на Европа’ каде Што ја менував колешката Драгана Левенска, која поради повреда не можеше да игра во претставата. Беше доста интересно затоа што се се случи набрзина, (морав да научам цела улога со текст мизасцен и сонгови во рок од неколку часови), беа направени модификации во текстот, бидејќи всушност играв женски лик. Поминавме одлично, а искуството беше незаборавно. Вториот пат го менував колегата Бојан Велевски во претставата “Ах љубов моја” на Коле Ангеловски. Останав во неа и по замената и до денес имам околу 45 изведби! Интересно е што играв и во филмот со ист наслов и со нетрпение ја очекувам неговата премиера”, завршува храбриот Жарко Димоски. (Бo.Г.)